OM OSS

demo-attachment-373-hands-of-cheif-cook-cooking-and-putting-filling-PESKNNF

En hållbar hälsa för både dig och vår jord

Solgläntan gårdsbutik och ekocafé startades år 2007 av Åke och Tingting. Vår ledstjärna var redan från början ”Hållbar Hälsa för Dig och vår Jord”. Vi började odla grönsaker i stor skala, vi skaffade solvärme och så småningom även flera solcellsanläggningar och till sist bergvärme. Så småningom togs dom stora odlingarna över av Gert Winkler och det kallas nu Dalhem farm. Vi säljer nu alla grönsaker därifrån. Men för oss fanns bara kvar en bergstomt på 5000 kvm, som vi nu förvandlat till en prunkande och högproducerande trädgård. Självklart levererar vi våra varor i en miljöbil. Och vi sluter så många kretslopp vi kan. Matresterna blir jord. Kartongerna används för marktäckning. Överbliven hästgödsel och ensilage från andra gårdar blir till jord och marktäckning hos oss. Och i våra kurser inspirerar vi andra till ett hållbart och hälsosamt liv.

VARFÖR VÄLJA OSS

VAD VI ERBJUDER

demo-attachment-1065-grrrf

LEVERANS

Vi levererar veckovis hem till din dörr eller till Reko-tillfällen i olika städer.

demo-attachment-1022-v

MAT

Bakelser, kakor, godis och glass. Sallad och bröd.

demo-attachment-1066-k.l

SJÄLVPLOCK

Plocka hemmaodlade grönsaker och bladväxter.

ÅKE WIKSTRÖM

CHEF

Åke som är 75 år nu blev intresserad av miljöfrågor i slutet av 60-talet och höll kurser i ekologisk odling redan på 70-talet. I slutet av 90-talet började han också hålla kurser i raw food och hälsa liksom kurser i meditation och personlig utveckling. Och på senare år också kurser i permakultur. Samtidigt var han lärare och forskare i datavetenskap på Chalmers i 38 år. Hans dröm var ett ställe som Solgläntan och efter att ha gått i pension år 2006 och sedan gift sig med sin kinesiska fru Tingting år 2007 var det dags att sätta igång. Tillsammans har de nu skapat en spännande plats, där du både kan få inspiration om odling, hälsa, permakultur, meditation etc, bara slappna av i det vackra caféet de skapat tillsammans eller handla lokalproducerade grönsaker i gårdsbutiken.

TINGTING

Tingting, som kommer från Kina och är 42 år nu, har tidigare varit verksam inom marketing och är den som skapat hemsidor, butik och café etc. Under de senaste åren har hon utbildat sig inom akupunktur i Kina och välkomnar dig att pröva på akupunktur. Hennes kinesiska bakgrund och kunskap om kinesisk kultur har gjort att hon snabbt lärt sig att bli en bra akupunktör med många goda resultat. Ring för att boka en tid, när du ändå är ute och besöker oss.

ANNE

Anne från Tyskland har arbetat på Solgläntan i över ett år nu och är den som skapat de flesta av våra förädlade produkter som surkål, kimchi, kombucha etc liksom den som ansvarar för mycket annat på Solgläntan.

PAUL

Paul har från och till arbetat på Solgläntan under många år och är den som kör huvuddelen av alla leveranser. Det är också han som packar ekolådor och beställningar till alla REKO ringar. Från hösten 2019 arbetar också hans colombianska fru Jedny på Solgläntan med produktion av mikrogrönt och med odlingen i pallkragarna.

SOLGLÄNTAN CAFÉ

Det Är Det Mysiga Stället
Du Alltid Drömt Om.